Επείγον μήνυμα από Κοσμήτορα και Αναπληρωτή Κοσμήτορα σχετικά με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τις δύο τελευταίες ημέρες διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ένα μέλος ΔΕΠ και ένας σπουδαστής της Σχολής.

Παρά τον πολύ μικρό αριθμό των κρουσμάτων, καθίσταται πλέον εξαιρετικά δυσχερής η παράλληλη  εφαρμογή των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και η εξ αυτών προβλεπόμενη τροποποίηση του Ωρολογίου Προγράμματος.

Κατόπιν αυτού, θεωρούμε ότι, τουλάχιστον στη φάση αυτή, είναι αναπόφευκτη η συνολική μετάβαση σε «Εξ Αποστάσεως» διδασκαλία όλων των μαθημάτων με εξαίρεση, προς το παρόν, των Εργαστηρίων και των αμιγώς Εργαστηριακών μαθημάτων.

Επομένως σας παρακαλώ να ενημερώστε σχετικώς τους σπουδαστές των μαθημάτων που διδάσκετε στη ΣΕΜΦΕ, ότι από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου όλα τα μη Εργαστηριακά μαθήματα της ΣΕΜΦΕ θα γίνονται «Εξ Αποστάσεως», τουλάχιστον για τις επόμενες 14 ημέρες (προβλεπόμενο όριο «καραντίνας» από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα).

Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και προετοιμασίας για διδασκαλία «Εξ Αποστάσεως» παρακαλείται να ενημερώσει σχετικώς τους σπουδαστές του μαθήματός του λαμβάνοντας παράλληλα μέριμνα για αναπλήρωση των μαθημάτων που δεν θα πραγματοποιηθούν.

Για ορισμένες μικρές αλλαγές στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, κυρίως για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των φοιτητών που θα συμμετέχουν στα Εργαστηριακά μαθήματα θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

Απολογούμαστε για την όποια αναστάτωση, θεωρούμε όμως ότι η προστασία της υγείας όλων των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας είναι η πλέον σημαντική προτεραιότητα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Σ. Κουρκουλής

Ι. Ράπτης